Ga naar inhoud

RiesG

Members
 • Aantal items

  29
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

RiesG's Achievements

1

Community reputatie

 1. RiesG

  Steunen

  Dank. Ik zal me er eens wat beter in verdiepen.
 2. RiesG

  Steunen

  Net als bij mij dus. Alleen gaan de pootjes veel te vroeg al naar buiten/beneden.
 3. RiesG

  Steunen

  Hmmmm.... Je zou dan wel eens gelijk kunnen hebben, dr Dream. Er wordt niet "gevallen". Tegenvaller. Enig idee hoe de echte zijn te herkennen, behalve dan dat ze niet "heen en weer zwaaien"?
 4. RiesG

  Steunen

  Hallo, Onze 'nieuwe' camper heeft van die Alko steunen achter. Daar gaat iets niet goed. Overal lees ik dat een halve slag van de slinger de steun verticaal moet brengen; bij die van onze begint hij pas uit de horizontale stand te komen. De poot begint dan ook al uit te draaien en komt nooit meer verticaal op de grond. Wat denken jullie: is er iets kapot of moet de boel eens goed schoon gemaakt en gesmeerd worden?? (Ik heb nog geen zin gehad om op mijn rug onder de kar te kruipen -;;) Dank alvast voor het meedenken.
 5. Dank voor je reactie, Eddy. Maar helaas zijn de verhalen over die verkeerde versnellingsbakken niet leuk. Dus ik laat dat tunen nog even.
 6. Ik loop nog niet zo hard te springen m.b.t. tunen. Mogelijke problemen zijn mij al bekend. Eigenlijk begin ik er al aardig aan te wennen, aan dat overschakelen. Neemt niet weg dat ik wel nieuwsgierig ben of er in onze Ducato ook zo'n 'inferieure' bak ligt. Hoe kom je daar achter?
 7. Heeft iemand, behalve Dr. Dream, ervaring met chiptuning én daardoor 'verbetering' van het schakelen van zo'n bak?? Heb net contact gehad met een tuner, en die 'denkt' dat het wel enigszins zal helpen, maar is niet zeker van zijn zaak. Dus.
 8. Graag gedaan. Altijd handig, zo'n forum.
 9. Dank je wel Pierre. Het zal best even wennen zijn. Komt goed.
 10. Hallo, Binnenkort zijn wij de gelukkige bezitters van een mooie Bürstner camper uit 2013, voorzien van een Comfort-Matic versnellingsbak. Het viel mij op dat bij overschakelen het voelt alsof de auto wat inhoudt. Dat zou normaal zijn, werd er beweerd. Vraag: is dat normaal? Dank wederom voor de hulp.
 11. @willem Klopt, van dat doordraaien. Maar ik vond toen dat vervuiling e.d. erger kon worden als ik de banden anders zou oprollen, geloof ik Ziet er trouwens netjes uit!
 12. Nog een ding. Ik had het ook al eens ergens gelezen, maar ook bij mij ging het rek pas omlaag toen ik op de omhoog-knop drukte, en andersom. Ik heb in de lasdoos die ik binnen vlak bij het rek had geplaatst, de draden gewoon verwisseld: klaar.
 13. Nu je het zegt Willem. Was bij mij ook zo, maar beduidend minder. Heb het ook even verwijderd. Maar waarom dat nu verstopt moet worden?? Ik vond ook nog een stukje info wat ik toen van Thule heb gehad.
 14. Willem, Bijgevoegde jpg-tjes is de info die ik heb. Weet niet meer uit mijn hoofd welk motortje er aan de lift zit, maar dat zie je meteen als je even de kap er af haalt. Succes.
 15. Willem, Ik begrijp dat jij eigenlijk alle gegevens van dat motortje al hebt. Na een beetje nadenken heb ik hem afgezekerd met 16A en heb heel bewust een nieuwe leiding van 6 mm2 gelegd van een accu naar vlak bij het motortje. Bij de accu de zekering en binnen, net buiten de accukast, een schakelaar, zodat eventuele grapjasjes de knop op de lift kunnen indrukken zonder dat er iets gebeurt. Tijdens diverse testen ging alles prima. Draden e.d. bleven lekker koel; lift ging keurig op en neer, ook met 40 kg aan boord.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...