Ga naar inhoud

Sun_nyti321

Members
  • Aantal items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Sun_nyti321's Achievements

0

Community reputatie

  1. Sun_nyti321

    Online reisdagboeken

    Gebruik hier polarsteps, op iphone, erg leuk om reis bij te houden zo, met foto’s verhalen en route en na afloop er een fotoboek van te laten maken. Familie thuis kan ook meegenieten eventueel
  2. Waarom elektra en water aanleggen ? Wij staan graag en vaak ergens zonder voorzieningen (bij voorkeur Duitsland) en kunnen dat makkelijk 3 dagen. Alles aan boord toch ? Voor lozen, toilet en water langs een sanistation. Óf op een cp waar we de cp betalen en daarnaast zelf betalen voor water en stroom dmv een automaat Kunnen we ook airco of kachel gebruiken als we willen; we betalen immers zelf voor verbruik ?
  3. Goeie ! Zag ik in het buitenland ook…..van de 55 plaatsen konden er 10 gereserveerd worden en…..er stond bij elke plaats een bord wánneer precies, zodat je er bijv wel op mocht staan maar tot 8 uur volg dag. Maar heb in Nl nu al diverse keren gehoord van cp eigenaren dat er gereserveerd kon worden en mensen niet op kwamen dagen….ws ergens onderweg een ander leuk stekje tegengekomen….ja dat is nu eenmaal camperen…rondtrekken en niet weten op welk leuk plekje je terecht komt…..
  4. Geen enkele camperplaats waar wij nu de afgelopen 21 dagen hebben gestaan kon gereserveerd worden, prijs was rond 0 tot 15 euro. Reisemobilpark Saarburg scharen wij echt onder de campings. En ja als dit al op de site staat moet je wel 7 dagen gaan staan als je reserveert. RESERVIERUNGSWÜNSCHE NOTIEREN WIR GERNE AB EINER AUFENTHALTSDAUER VON 7 ÜBERNACHTUNEN (RESERVIERUNGSGEBÜHR 5,00 €). BITTE GEBEN SIE HIERFÜR IHR KENNZEICHEN UND IHRE MOBILFUNKNUMMER AN.
  5. Maar wat ik nog steeds niet helemaal begrijp (zal echt aan mij liggen hoor) wat is nu het verschil tussen camperplaats en camping in Nederland ? Zijn nu 3 weken in Duitsland en hier is het duidelijk; Camperplaats is niet reserveren, vaak een max van 24 tot 72 uur en stroom betaal je naar verbruik (heel soms vast bedrag) en water ook naar verbruik. Geen douches/toiletten en geen voortenten en hondennetten of hekjes en op het bord wordt vaak verwezen naar de camping als je dat allemaal wel wilt
  6. Dit is gewoon ons verhaal…....rijden soms voor een nachtje nog wel eens naar een camperplaats zonder vertrektijd in Nederland, maar verder direct de grens over en in het voorjaar naar Italië naar de camperplaatsen, eenvoudig en gewoon betalen voor wat je wél gebruikt en niet voor een groot sanitairgebouw. Ik denk dat we op het verkeerde been gezet worden in Nederland met de term camperplaats. Noem het een campercamping of mini camping voor campers, dan weet ik dat we m over kunnen slaan.
  7. Dank u, zeer vriendelijk van u om iemands mening zeuren te noemen. Wij camperen al 25 jaar met heel veel plezier en gaan dat hopelijk nog vele jaren doen. Alleen niet in Nederland. Gaat u eens kijken bij bijvoorbeeld cp indeverte Lottum en cp Toppark Hulsbeek, daar staat men dagenlang met voortent en kerstverlichting op de cp.
  8. Niet eens verwijtend, maar feit is wel dat als er veel mensen reserveren en tegenwoordig met voortent en al 6 dagen op een camperplaats staan en weinig overblijft voor de camperaar die wel van plek naar plek trekt en gewoon een basic plek zoekt (en nee, zéker niet gratis) en 1 hooguit 2 dagen blijft staan en weer doorrijdt. Ik vraag me dan werkelijk af waarom je dan niet op de camping gaat staan, tenzij die te duur is t.o.v. een camperplaats ?? Iedereen moet zeker doen wat hij of zij wil, maar dan moet de NKC zich ook inzetten voor diversiteit in de camperplaatsen, die zijn er bijna niet. Nu begint iedereen een mini-camping, maar we noemen het een camperplaats, omdat er alleen campers mogen staan. Ik weet er maar een paar in Nederland waar je zo aan kunt komen rijden en vertrekken wanneer je wilt en zeker degene met een kaartautomaat zoals vaak in het buitenland zijn op 1 hand te tellen (net over de grens weet ik er zo al 20 die met automaat 24 uur werken en waar niet gereserveerd kan worden) vaak zijn het ook de camperplaatsen op een camping waar je kunt reserveren, niet de doorgangsplekken, plekken bij een stadje, plekken met een automaat.
  9. Ik zeg niet dat mensen die reserveren beperkt zijn in hun vrijheid. Ik zeg; als ik overal moet reserveren met een camper van tevoren ik net zo goed op de camping kan gaan staan. Kunt u mij uitleggen wat (in NL, want in het buitenland is het duidelijk) dan het verschil is tussen een camperplaats en een camping ? Gelukkig zijn er wel die zelf hebben gecamperd en zeggen (ik citeer) ; “het vrije, het kamperen en het camperen betekent dat je op de bonnefooi gaat en een mooi plekje uitzoekt. Soms heb je geluk, soms een keertje pech” Ik hou ook van cultuur/natuur/musea en rij ergens heen en als de ene cp geen plek heeft rij ik door en als ik langer wil staan ga ik op de camping staan. Niet voor niets dat de cp’s in het buitenland er meestal een max van bv 3 dagen van maken; om te voorkomen dat het een camping wordt
  10. Wie het ook zijn; het beperkt de vrijheid van het rijden met een camper enorm. Ik weet niet (en wil dat ook niet) ‘s ochtends al waar ik ‘s avonds sta. Dat is toch de charme van een camper (zwerfauto heet het niet voor niets in België). Reserveren doe je op de camping, met een camper rij je door. Vandaar dat wij dus nooit eerder in Nederland hebben overnacht, maar altijd direct de grens over gingen. Camperen in Nederland is echt een domper op het reizen in een camper
  11. Wij willen best de nederlandse camperplaatsen bezoeken, maar ten eerste lijken het meer campings met al die voorzieningen en ten tweede die prijzen....Dan staat er vervolgens ook nog bij: aankomst na 13.00 uur en vertrek voor 11.00 uur. Wij ( en, zo blijkt, velen met ons)hebben niet meer nodig dan een betaalautomaat, loospunt water en toilet en af en toe stroom. En anders zijn er de campings voor mensen die wel een douche, toilet en gezellig camping samenzijn zoeken. Een kampeerauto is toch bedoeld om er mee rond te trekken (de belgen noemen het niet voor niets zwerfauto) en anders kun je beter een caravan op de camping zetten. Dus zodra het weer kan gaan we richting Duitsland !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...